Oferti4ka.com

На пазара се предлагат различни видове камери за видеонаблюдение. Производителите се стремят да подобряват качеството на картината, така че да има добра видимост както през деня, така и през нощта. Към актуалния момент можете да откриете голямо разнообразие от HD камери, Full HD камери и най-новата технология UltraHD. Повече за камерите ще прочетете в тази статия.

Основни видове камери за видеонаблюдение

В наши дни се предлагат два основни вида камери за видеонаблюдение. Те биват аналогови или цифрови. И, тъй като не всички са запознати, какво представляват тези камери, ще ви дадем повече информация. По-долу ще разгледаме двата вида и ще посочим техните специфики:

Аналогови камери за видеонаблюдение

При аналоговите камери за видеонаблюдение се използва коаксиален кабел за пренасяне на сигнала. Записът, обработката и цифровизирането се извършва чрез DVR рекордер. Тези камери идват с висока резолюция, с чиято помощ картината е отлична. Както написахме и в началото, най-разпространени са HD и UltraHD технологиите, които имат множество и различни предимства.

Днес аналоговите камери за видеонаблюдение са предпочитани, тъй като цената им е достъпна, а преимуществата са много. Има няколко разновидности на този вид камери, а ето и кои са те:

  • Куполни камери за видеонаблюдение;
  • Камери за видеонаблюдение с пластмасов корпус;
  • Камери за видеонаблюдение с метален корпус;
  • Булет камери;
  • Бокс камери;
  • … и други!

Тези камери за видеонаблюдение могат да бъдат използвани при охрана на всякакви обекти. Високото качество на картината, лесният монтаж и достъпната цена, са все причини да се възползвате от въпросните технологии. Разбира се, тук в нашия магазин ще ги намерите.

Цифрови камери за видеонаблюдение

Цифровото оборудване използва 2 основни вида системи. Първият от тях, е HD-SDI и произхожда от медийната индустрия. При тази техника предаването на картината е до 300 метра, а инсталацията е сравнително лесна. Все пак обхватът на сигнала е по-къс, а цената е по-висока от тази на аналоговите камери. Въпреки това, много хора предпочитат именно цифровите камери.

Друг много използван вид цифрови камери за видеонаблюдение, са така наречените IP камери. Те имат голям обхват и са свързани в мрежата. По този начин не се налага използването на коаксиален кабел за предаване и запис на картината. Недостатъците на IP камерите са сведени до минимум, но пък цената не е по силите на всеки клиент. Естествено, всеки решава сам за себе си.

Какъв вид камери за видеонаблюдение да използвам?

В зависимост от това, къде ще използвате камери за видеонаблюдение, можете да вземете решение относно вида на технологиите. Преди да пристъпите към избор, е необходимо да си отговорите на няколко прости въпроса. Ето и какво точно трябва да се запитате за покупката:

  • Какъв обхват ми е нужен за видеонаблюдение;
  • Каква цена мога да платя за камера за видеонаблюдение;
  • Какво качество на картината искам да получа;
  • Искам ли камера с кабели или предпочитам безжична;
  • Колко камери за видеонаблюдение са ми нужни;

При положение че получите яснота около тези въпроси, можете да пристъпите към избор на аналогова камера за видеонаблюдение или цифрова камера за видеонаблюдение. Не забравяйте да видите предложенията тук в магазина ни, за да направите правилния избор още в днешния ден.