Oferti4ka.com

СЪВЕТИ ПРИ РАБОТА НА БЕНЗИНОВА РЕЗАЧКА (ВЕРИЖЕН ТРИОН)

Верижният трион е опасен инструмент, но с тези съвети можете да избегнете много инциденти. Преди всичко знайте вашите ограничения за това колко тегло или сила има способността да излъчва тази машина, преди да започне да реже, и се уверете, че както вие, така и други хора, които може да са наблизо, носят защитно оборудване като ръкавици, които ще предпазят от порязвания, причинени, защото няма изолация като това, което съществува в кожата, така че не рискувайте, когато ги използвате около други; Друго нещо може би ще помисли за добавяне на повече масло в газовия двигател, ако е ниско, само в случай, че възникнат проблеми по време на работа. Когато за първи път започнете да използвате резачка, има много неща, които могат да се объркат. За щастие на начинаещи, които може да не са сигурни как да ги използват или какви предпазни мерки винаги трябва да се вземат, докато работят, за да не се случи инцидент - ето някои съвети как да тръгнете бавно и безопасно, така че да не ви навреди!

Всички верижни триони изглеждат много сходни, но всъщност са доста разнообразни в зависимост от това кой модел/марка избираме; независимо дали е за жилищна употреба (като моя e WERSTIL 52 Куб. + 9 Подаръка  ) или за търговска употреба!

КАК СЕ СТАРТИРА ПРАВИЛНО БЕНЗИНОВА РЕЗАЧКА (ВЕРИЖЕН ТРИОН)

Първата стъпка към стартирането на вашия моторен трион е внимателното изучаване на работната зона и правилата за безопасност. След това следвайте тези прости стъпки:

  1. Проверка на напрежението на веригата
  • Важно е веригата да има оптимално напрежение. Когато е прекалено стегнат, натоварването на двигателя ще се увеличи, а разхлабването на зацепването може да доведе до изтласкване и блокиращи части, Издърпайте веригата в средата на гумата, за да проверите. В този случай ръбовете му трябва да се простират от жлеба с няколко милиметра. Ако това не се случи или има силно завиване, е необходимо да се регулира позицията на гумата.

 

  1. Пълнене с гориво и смазочно масло

-  Съгласно препоръките на производителите, горивната смес се приготвя от бензин с посочената марка и масло за двутактови карбураторни двигатели. Съотношението за повечето чужди модели е 1:40 или 1:50. Горивото се излива с капачката на резервоара за гориво, показано икона на бензиностанцията, Отделно се маркира система за смазване на веригата изображението на капкаНапълнен с моторно масло тип W30-W40.

 

  1. Първото пускане на верижен трион

  Новата верижна верига не може да бъде използвана веднага при максимално натоварване. Всички въртящи се части на инструмента трябва първо да се свикват един с друг. Препоръчва се при първото пускане в експлоатация на пълен резервоар за газ, без да се полага голямо усилие върху триона, Ако този тест беше успешен, в последствие можете да видите резачка без допълнителни ограничения.

 

3.1 Стартират верижни триони плоска хоризонтална зона, Стартовият ред за примера на капака трябва да бъде както следва.

3.2 Протегнете веригата ръчно по гумата, като се уверите, че пътуването е гладко и няма прекомерно съпротивление.

3.3 Завъртете верижната спирачка, като преместите ръчката си от вас.

3.4 Отворете клапана за декомпресия на цилиндъра.

Първото пускане на верижен трион

  • Няколко щраквания върху грунда за подаване на горивната смес в карбуратора.
  • Препоръчва се при първото пускане в експлоатация на пълен резервоар за газ, без да се полага голямо усилие върху триона
  • 3.6 За правилното стартиране на триона е необходимо да натиснете задната дръжка с десния крак към земята. Дръжте предната дръжка с лявата си ръка, като с дясната си ръка заключвате лоста за гориво в работно положение.

3.7 Поставете комбинирания превключвател в позиция на студен старт.

3.8 С дрънкане на дръжката на стартера, стартирайте запалването на двигателя, който трябва почти веднага да спре.

стартирайте запалването

3.9 Отворете дроселната клапа до половината газ.

Отворете дроселната клапа до половината газ.

3.10 Второто движение на стартерното въже за рестартиране на двигателя незабавно превключва лостчето за гориво в позиция на празен ход.

Издърпайте дръжката на верижната спирачка към себе си, като я преместите в работно положение.

  1. Като държите далечния край на водещата релса на чиста и ясна повърхност, уверете се, че системата за смазване на веригата работи чрез пръскане на малки капки масло.

Уверете се, че всички възли и механизми на триона са непокътнати и не излъчват чужд шум на празен ход, можете да продължите да работите под товар.

 

Мерки за сигурност при работа с резачка

Когато купувате такъв инструмент, трябва да знаете как правилно да използвате резачка. Защитата на труда изисква един служител да използва само работещо оборудване, Следователно, работата на верижната верига изисква:

  • задължителната си проверка преди всяко пускане;
  • редовна проверка на състоянието и настройките на главните възли;
  • навременно добавяне на масло и регулиране на опъването на веригата;
  • прекратяване на работата при повреда на спирачния кръг и други важни части и принадлежности.

Не правете домашно направени промени в дизайна на инструмента или не използвайте използваните модели резервни части. Някои занаятчии говорят за това как да започнат резачка без стартер, Но те забравят, че му е нужно работно колело, за да охлади двигателя, който ще започне да прегрява с опасност от повреда.

Верижната верига може да работи само в работно облекло с използването на специални ръкавици, обувки с метални вложки, каски и защита на очите. В този случай инструментът се държи с две ръце с прав гръб, без да се огъва напред и да не повдига триона над раменете. Не се препоръчва да се поставят части от тялото в равнината на рязането. Предпазните мерки за безопасност не позволяват да се движат с резачка, в която режещата верига се върти.

Практическата работа с резачка при изсичане на дървета и рязане на клони изисква спазване на специални правила за предотвратяване на наранявания на служител от падащи стволове. Особено опасен е обратният удар на трион, който се препъва върху препятствие. Дърводобивната машина не може:

  • рязани дървета наведнъж;
  • едновременно изрежете няколко клона;
  • изрязани през края на гумата;
  • бъдете в падащата зона на дървото.

Поддръжка на верижни триони

Поддръжката на веригата за верижни триони включва:

  • чисто и сухо състояние;
  • навременна корекция на всички компоненти и монтажни възли;
  • подмяна на износени части с нови.

Необходимо е редовно да се поддържат верижните триони, като се извършват следните операции:

  • добавяне на горивна смес и масло за смазване на триещите се повърхности;
  • регулиране на напрежението на веригата, което се удължава във времето;
  • смазване на зъбното колело на гумата;
  • издухване или промиване на въздушния филтър;
  • почистване на горивната камера на цилиндъра;
  • Подмяна на веригата, направляващата релса и зъбчатото зъбно колело при износване, по-голямо от 0,5 мм от номиналния размер.
  • Ако е необходимо да спрете да работите дълго време, всички моторни триони се почистват добре., В този случай металните части са покрити със смазка и веригата е извадена и потопена в масло. Горивото трябва да се слее. Препоръчва се този инструмент да се съхранява в топла и суха стая.
  • Следвайки указанията, изброени в тази статия, ще Ви помогнем да работите ефективно и безопасно с верижния трион за продължителността на живота на производителите.

 КЛИП ИНСТРУКЦИИ ЗА РЯЗАНЕ 

Ключови думи : Бензинова Резачка , Бензинопил , Резачка , Градинска Резачка , Дворна Машина за дърва , Дърворезачка , Електрическа Резачка , Резачка с батерии